عمل بینی می تواند صرفاً با هدف تناسب بخشی اعضای صورت به یکدیگر و بهبود زیبایی انجام گیرد. بینی ها را با توجه به میزان ضخامت پوست و چربی به دو دستهی استخوانی و گوشتی تقسیم میکنند. ضخامت پوست به تنهایی یکی از عوامل بزرگ دیده شدن بینی است. بزرگ بودن حفره های بینی، پرههای پهن، منافذ باز و بزرگ روی بینی و غضروف ضعیف از دیگر مشخصه های بینی های گوشتی هستند. عمل بینی گوشتی نکاتی دارد که اگر دوست دارید در مورد آن بیشتر بدانید در ادامه ی مقاله با ما همراه باشید.
احتمال بازگشت بینی گوشتی به فرم قبل از عمل
بینی های استخوانی برخلاف بینی های گوشتی عضروف محکم و پوست نازکی دارد. این نکته در مورد بینی استخوانی باعث آسان تر بودن جراحی بینی میشود. برای عمل بینی استخوانی کافی است جراح بخشی از غضروف را تراش داده و کوچک کند و نگرانی خاصی در مورد تاثیر عمل وجود ندارد. اما برای بینی گوشتی این موضوع صادق نیست. همواره برای عمل بینی گوشتی این نگرانی وجود داشته است که آیا بعد از عمل حالت بینی ثابت میماند یا بینی تغییر شکل میدهد؟
علت این نگرانی از آنجاست که غضروف ضعیف بینی گوشتی بعد از تراش خوردن و کوچک شدن و تغییر شکل نوک، نمیتواند حالت جدید را حفظ کند و به پایین متمایل میشود. تقریبا این باور ثابت شده که هیچ تضمینی برای عدم برگشت بینی گوشتی وجود ندارد. در حال حاضر اما به علت پیشرفت روشهای عمل و پدیدآمدن شیوههای مدرن، این نگرانی برطرف شده است. دیگر برای جراحی بینی گوشتی مانند بینی استخوانی عمل نمیشود و برای ایجاد تناسب، عملِ برش دادن و کوچک کردن شبیه آنچه روی بینی اجرا میشود انجام نمیپذیرد.
روش پذیرفته شدهی کنونی برای جراحی بینی گوشتی، تقویت غضروف به جای کم کردن آن است. به این صورت که از نقاط دیگر مانند تیغهی میانی بینی یا پشت گوش قطعات غضروف را برمیدارند و به نقاط ضعیف بینی اضافه میکنند. در صورت انجام این کار، بعد از عمل نوک بینی تغییر شکل نمیدهد و حالت خود را حفظ میکند. این کار از طرفی دیگر باعث تحت فشار قرار گرفتن پوست و کاهش ضخامت آن نیز میشود.
البته عمل بینی گوشتی به افزودن غضروف خلاصه نمیشود. پرههای بینی از طریق تراش دادن به شکل جزیی کوچک میشوند و از ارتفاع شان کاسته میشود. ضمنا در صورتی که بینی دارای قوز باشد، راهی جز تراش دادن آن نیست.
انواع بینی گوشتی براساس میزان فعالیت غدد چربی
همانطور که پیش تر گفته شدضخامت پوست ویژگی مشترک بینیهای گوشتی است. اما این نوع بینیها گسترهی وسیعی دارند. برخی از بینیهای گوشتی غدد چربی فعالی نیز دارند. عمل بینی گوشتی در این شرایط برای جراح کار ساده تری است نسبت به زمانی که بینی گوشتی، غدد چربی فعال نداشته باشد. زیرا در این صورت باید مقدار محدودی از غدد چربی با احتیاط بالا برداشته شوند تا از ضخامت پوست کاسته شود.
انجام این کار مهارت بالایی نیاز دارد و بهتر است توسط جراحان بسیار با تجربه صورت گیرد.
به علت روش متفاوتی که عمل بینی گوشتی دارد، فرآیند عمل زمان بیشتری نیاز دارد و دوره ی نقاهت طولانی تری نیز خواهد داشت. هم چنین مدت بیشتری به استفاده از چسب محافظ نیاز است. در صورتی که عمل توسط متخصص ماهر انجام شود، امکان بازگشت بینی به فرم قبل از عمل بسیار کم است.